CARACTER CHINO DEL DIA

viernes, 5 de noviembre de 2010

No ens deixen treure-ns-ho del cap

No ens deixen treure-ns-ho del cap

05/11/2010
TV3 ens castiga durant una hora d´emissió en prime time amb un programa dedicat íntegrament a l´himne del FC Barcelona, definint-lo com `la cançó en català més coneguda arreu del món´. Cap altre himne d´una entitat esportiva tindrà cabuda en el programa

Redacció, 10:00 h. Quan TV3 va anunciar fa un temps que dedicaria un espai a recordar les cançons que al seu parer "formen part de la banda sonora de la vida dels catalans", semblava inevitable, donada la línea de la cadena pública? catalana que dediquessin algun dels seus programes a l´Himne del FC Barcelona.

Dit i fet, ahir ens va tocar patit 40 minuts d´emissió pública dedicats íntegrament a la tonada composada per Manuel Valls Gorina amb lletra dels escriptors Josep Maria Espinàs i Jaume Picas, que segons la web del programa "s´ ha convertit en la cançó en català més coneguda arreu del món". Durant l´espai, que duu per títol "No me la puc treure del cap", afeccionats i jugadors blau-grana com Xavi Hernàndez  van fer comparacions amb el fort sentiment que genera aquest  himne en relació amb els d´altres equips, una afirmació com a mínim arriscada donat que estem parlant de quelcom molt personal.

Dissortadament, i mira que ho hem buscat, no hem trobat en el llistat de 14 programes que ja s´han emès o que s´emtran al llarg de les properes setmanes cap espai dedicat a cap altre himne de cap altra entitat esportiva de casa nostra com ara el RCD Espanyol, privilegi del qual si gaudeixen cançons com L´Empordà, Viatge a Itaca, Qualsevol nit pot sortir el sol, Boig per tum Jo vinc d´un silenci, El mig amic, , Bon dia, L´Àguila Negra, La dansa del sabre, Corren, Per què he plorat, L´Avi, o fins i tot una tonada tan important en el món de la música com Puff era un drac màgic.

Per cert, desconeixem si el senyor Espinàs va fer esment al llarg del programa de la denúncia que reiteradament  ha fet pública que el FC Barcelona encara no li ha pagat, i mira que n´ha plogut des del l´any 1974, els drets que li pertoquen com a coautor d´aquesta obra.